Autó kínálatunk       Autó keresés        Autó import        Autó felvásárlás        Szolgáltatásaink        Rólunk        ElérhetőségünkSzolgáltatásaink
SzolgáltatásainkSzolgáltatásaink AUTÓKERESKEDÉS + ADÁS-VÉTEL KÖZVETÍTÉS

EREDETISÉG VIZSGÁLAT, HITEL, BIZTOSÍTÁS, OKMÁNYIRODAI ÜGYINTÉZÉS, AUTÓBESZÁMÍTÁS REÁLIS ÁRON MEGOLDHATÓ.


Varázs Garázs Hirek

A tulajdonotokat képező járművek, legyen az hajó, robogó, motorkerékpár vagy autó, igen nagy értékű tárgyak. Használat során kisebb-nagyobb külsérelmi nyomok keletkeznek a felületükön, melyek csökkentik a birtoklásuk fölött érzett örömét, sőt, az elhanyagolt jármű továbbértékesítési ára is alacsonyabb, és tulajdonosának megítélését is befolyásolja.
A külsérelmi nyomok lehetnek a használatból eredő karcolások, mosások nyomai, a környezet káros hatásai, mint a levéltetvek és egyéb rovarok nedvei, vagy a fentről érkező áldás,
mint például a korom, savas eső. A járművek legdrágább része a felület.
Gondolja végig, mibe kerül egy gépkocsi átfestése, egy hajó új gel-coat réteggel való ellátása.
Ehhez képest töredék költség a motor vagy a vitorla pótlása. Őrizd értékeidet!A járművek bevonatain a legnagyobb kárt azonban a nap UV sugárzása okozza.
Hatására a hajók gél-coat felülete és a gépjárművek bevonata egyformán reagál,
a bevonat egyes összetevői lebomlanak és a felület mattá válik.
Ez a folyamat a napon kint felejtett műanyag kerti-bútor garnitúrán is megfigyelhető, azonban ott gyorsabban játszódik le, a gyengébb anyagminőség miatt.
Ekkor a beeső fénysugár nem egy-irányba verődik vissza, hanem össze-vissza, azaz a felület nem csillog. Másik példa szerint a Balaton vize is akkor veri vissza a nap sugarait, ha a felszín sima, nem fodrozódik.

Mit lehet tenni?

VIASZOLÁS: Ha a felületet bekeni viasszal, és puha ronggyal eldörzsöli, akkor a felszíne sima lesz és csillogó.
Mivel a viaszréteg alatt a felület ugyanolyan maradt, ahogy a viaszréteg lekopik/lemosódik, a felület vissza-mattul. A mosásnál alkalmazott lágy viasz élettartama max.. néhány hét.
Ha csak a viasz felületkiegyenlítő hatása miatt válik a felület csillogóvá, akkor denaturált szeszes lemosás után azonnal vissza-mattul. Tégy próbát!
POLÍROZÁS:
Az igazi megoldás, ha koptató polírozással a felületet egyenletessé, így simává változtatja,
majd külön lépésben félkemény védőviaszt hord fel, hogy ezt a csillogást meg is őrizze. Alapvetően azt mondhatjuk, hogy minden olyan karc kipolírozható,
amelybe az emberi köröm nem akad bele.

Mint a mellékelt ábrán is látható, a mély karc "átvágta" a legfelső réteget, így ebben az esetben már nem lehet úgy lekoptatni a szomszédos felületet, hogy a karcot végleg eltüntessük.
Ekkor újra kell fújni, vagy más módon fel kell tölteni az "árkot"!

A kisebb karcok általában a szintelen lakkréteg felületét "borzolják" fel és eltávolíthatók (például köröm nyomok a kilincsek alatt). Egy-egy karc kézi erővel is szépen eltávolítható pillanatok alatt, azonban teljes gépkocsi átdörzsölése kézzel, már komoly fizikai munka ezért inkább a gépi polírozást javasoljuk.
Gépkocsik esetében a legfelső réteg vastagsága 45-100 mikron, míg hajók esetében 500-1000 mikron.
Egy alapos gépi koptató polírozás gépkocsiknál 3-5 mikront, míg hajóknál 10-30 mikronnal csökkenti a réteg vastagságát. A védő viaszolás élettartama 3-6 hónap.
Ezalatt az idő alatt a becsapódó rovarok agresszív nedvei, a madárürülék, levéltetű nyoma sem okoz akkora kárt a felületen (de azért ne hagyja rajta sokáig ezeket a savas/lúgos kémhatású anyagokat...).
Az általunk használt félkemény viasz csökkenti az UV sugárzás káros hatásait is.
Ha új vagy újszerű a járműved külseje, javaslom, hogy évente kétszer csak az említett viasszal ápold le, így a felület sokáig megőrzi szépségét.

Bővebb felvilágosítás és bejelentkezés:

Varázs Garázs Autómosó és Kozmetika ( Burman Autókereskedés)